1 bos basilicum, de blaadjes
50 gr Pecorino
50 gr Parmezaanse kaas
50 gr geroosterde pijnboompitten
1 teen knoflook
zout
peper
goede olijfolie extra vergine
Snijd de kaas in kleine stukjes. Snijd de knoflook in kleine stukken.
Doe de kaas, basilicum, pijnboompitten, zout en peper in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien.
Voeg olie bij tot de juiste substantie is ontstaan.
15 gr gedroogde eekhoorntjesbrood
boter en olijfolie
1 teentje knoflook
1 sjalot
blaadjes van een tak tijm
300 gr gemengde paddenstoelen klein gesneden
peterselie
1 dl witte wijn
1 dl slagroom
peper en zout
Pasta
Parmezaanse kaas om te bestrooien
Week de gedroogde paddenstoelen 24 uur in een beetje warm water. Zeef (of kaasdoek of passeerdoek) het eekhoorntjesbrood. Bewaar het vocht. Snijd ze daarna fijn.
Verwarm de boter en de olijfolie.
Zet de knoflook en de sjalot aan. Voeg dan de tijm, paddenstoelen, en eekhoorntjesbrood toe. Bak ongeveer 10 minuten.
Voeg de witte wijn toe en bak nog 5 minuten. Voeg de room en het paddenstoelenvocht toe en laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen tot de juiste dikte ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta al dente en meng dit met de saus.
Strooi er wat peterselie over en schaaf wat van de kaas over de pasta.