De kookavond
17.00 uur:
De Chef de Cuisine opent de locatie en haalt alle spullen tevoorschijn (Materialen en ingredienten).
De chef verzorgt de mise en place en verdeelt de ingredienten per gerecht.
18.00 uur:
Start kookavond. De Chef de Cuisine heeft de leiding over de kookavond.
Hij kookt zelf niet mee maar zorgt wel voor de voortgang en soepel verloop van de avond.
18.15 uur:
De diverse gangen worden toebedeeld aan de aanwezige koks.
Dit kan ook al in de week voorafgaand aan de kookavond gebeuren.
De opmerkingen van andere avonden worden ook doorgenomen.
18.30 uur:
Start bereiden van de gerechten.
Tussentijds dient er zoveel als mogelijk te worden afgewassen.
Bij alle avonden is vanaf 19:30 uur een afwashulp aanwezig.
Tafel dekken door de Chef de Cuisine
Aanvang diner met presentatie van de diverse gangen, de op- en aanmerkingen
Ook wordt het waarderingscijfer worden toegekend.
Bij enkele avonden worden geen cijfers gegeven maar beoordeeld of het gerecht 'partnerwaardig' is.
Dat houdt in: veel voorbereiding, weinig bereiding en een mooi en smakelijk gerecht!
Schoonmaken van de keuken.
Uiterlijk 24.00 uur:
De chef is verantwoordelijk voor het afsluiten van de locatie.
Taken van de Chef de Cuisine
De chef zorgt ervoor dat:
- Om 18.00 uur de mise en place klaar staat voor de koks
- Invullen van de checklijst voorafgaand aan het koken en na afloop van het koken
- Heeft zich ingelezen in het menu en is op de hoogte van de opmerkingen van andere avonden
- Maakt de verdeling van de gerechten en de koks
- Geeft een korte instructie bij de verdeling van de gerechten
- Nette werkplekken
- Goede doorstroom van de afwas
- Goede doorstroom van de gerechten
- Controle op pannen/frituurvet, etc, met name als er niemand in de keuken is
- Klaarzetten en inschenken van de wijnen
- Het dekken van de tafels
- Coordineren van de schoonmaak
- Het maken van foto's van de gerechten en die doormailen naar de webmaster
- Het doormailen van op- en aanmerkingen en beoordelingen m.b.t. het menu en de gerechten



